Hoogeveense ijsbaan soap een nieuwe impuls voor Assen

“Hoogeveen heeft op basis van voornamelijk ‘luchtfietserij’ de voorkeur van de provincie gekregen boven Assen bij het ontwikkelen van een ijscomplex. En daar hebben wij al jaren voor gewaarschuwd,” zegt Kees Boonzaaijer van de Stadspartij PLOP.

IJsbaandrama     Stadspartij PLOP is van mening dat dit ijsbaandrama in Hoogeveen Assen nieuwe mogelijkheden biedt. “Dit is de kans om de in het slop geraakte ontwikkeling van de (Toeristisch Recreatieve Zone) TRZ nieuw leven in te blazen,” betoogt Boonzaaijer. Volgens PLOP speelde het ijsbaancomplex een prominente rol in de realisatie en ontwikkeling van het gebied bij het TT circuit.

Asser alternatieven?     “Wij willen van het college weten wat de alternatieven zijn voor Assen nu de ijsbaanplannen van Hoogeveen een zinkend schip blijken te zijn,” zegt Boonzaaijer. PLOP vindt ook, dat deze ontwikkeling aanleiding is om op zeer korte termijn weer in gesprek te gaan met de ontwikkelaars. Deze nieuwe situatie biedt nieuwe mogelijkheden. Dus stelt PLOP voor “om met de ontwikkelaars in de TRZ in gesprek te gaan om deze nieuw ontstane situatie onder de loep te nemen.”

En natuurlijk vraagt PLOP het college om “op zeer korte termijn met de Provincie in gesprek te gaan om een nog enigszins positieve draai te geven aan dit IJsbaandrama, waarvan heel schaatsend Drenthe te dupe dreigt te worden?”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.