Menu Sluiten

Hoofdingang Wilhelmina Ziekenhuis in Assen krijgt drie dagen een andere hoofdingang

De hoofdingang van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) wordt van woensdag 26 tot en met vrijdag 28 mei verplaatst naar de achterkant van het ziekenhuis. Patiënten en bezoekers kunnen tijdelijk de ingang van de koffiehoek gebruiken.

Foto © Asser Courant/Youri Bakker

Door: Esmée Söllner

De tijdelijke verplaatsing hangt samen met de bouw van het nieuwe operatiecomplex van het Asser ziekenhuis.

Een grote verbouwing die helaas voor wat overlast kan zorgen. “Dat proberen we natuurlijk tot een minimum te beperken”, zegt Evelyn Reilingh, teamleider Hotelzaken. “Omdat er boven de hoofdingang een trap gebouwd gaat worden, maken we tijdelijk een soort tunnel zodat patiënten en bezoekers veilig naar binnen kunnen. Om die tunnel te kunnen bouwen, hebben we de ingang op 26, 27 en 28 mei verplaatst naar de andere kant van het gebouw.”

Gastvrouwen en borden

Patiënten en bezoekers die vanaf de parkeerplaats komen, moeten die drie dagen om het gebouw heen lopen. Ze komen tijdelijk bij de koffiehoek binnen. Met borden staat duidelijk aangegeven waar de tijdelijke ingang is.

De drie dagen dat de ingang gesloten is staan er gastvrouwen klaar om iedereen snel en veilig om de juiste plek te krijgen. “Eenmaal binnen zijn de receptie, apotheek, poliklinieken en verpleegafdelingen gewoon net als altijd te bereiken”, zegt Reilingh.

Opening nieuw complex

Over enkele maanden is de trap klaar en wordt de tunnel weer afgebroken. Wanneer dit af is, is nog niet bekend. Dat hangt af van hoe vlot de bouw gaat. Het nieuwe operatiecomplex van het WZA wordt naar verwachting in de eerste helft van 2022 geopend.