Hoge reclamemast voor de raad geen probleem

Het werklandschap Assen-Zuid tussen de A28, de Burgemeester Masmanweg en Graswijk wordt fasegewijs ontwikkeld. Het moet de entree van Assen en de regio Groningen-Assen worden. Het gebied aan de A28 moet aan hogere eisen voldoen dan de rest van het gebied. Op het zuidelijkste punt komt een reclame mast van 25 meter.

Lichtvervuiling     De Natuur en Milieufederatie Drenthe (NMFD) maakte bezwaar tegen deze mast. De mast zou worden aangelicht en werkte daardoor lichtvervuiling in de hand. De NMFD stelde voor dat de reclame zou worden opgenomen in de gevels van de gebouwen. “Daarmee wordt een lichtvervuilende reclamemast, zoals in Assen noord voorkomen.”  

Hans Marskamp (GrL) was van mening dat er toch sprake was van een verdozing van het landschap. Hij had meer problemen met de bouwhoogte dan met de hoge reclamemast. De afstand tot de A28 wordt gemeten vanuit de as van de weg. Dat betekent “dat de bebouwing relatief dicht op de weg komt te staan.” Ook vroeg hij aandacht voor de oplossing van de juridische problemen met het in het gebied liggende tuincentrum.

Het voorstel vaststelling beeldkwaliteitsplan Entreezone Werklandschap Assen-Zuid zal in de besluitvormende raadsvergadering op weinig weerstand stuiten.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.