Menu Sluiten

Hoe pakt het college de corona onrust aan?

Het corona virus grijpt om zich heen. Daarom heeft de regering noodmaatregelen afgekondigd. Bijeenkomsten van meer dan 100 mensen worden verboden. En er wordt oproepen zoveel mogelijk thuis te blijven. Maar wat doe het college?

Deze vraag stelde Cindy Vorselman (PvdA) in de raadsvergadering. Is er een communicatie plan om de burgers in te lichten? En zijn er nog maatregelen nodig met betrekking tot de zorg?

Burgemeester Marco Out zei dat er achter de schermen al volop gewerkt was. De GGD en de Veiligheidsregio hebben een team gevormd dat voortdurend overleg pleegt en de vinger aan de pols houdt. De oproep is, “houd je aan de landelijk regels.” Bij de GGD en de gemeente komen wel veel vragen binnen.

Ook vindt er in het noorden een afstemming plaats met de provincies Groningen en Friesland. Gelukkig is Assen tot nu toe aardig “de dans ontsprongen.” En de ziektebronnen van de Drentse patiënten zijn.

Alle extra activiteiten zijn geschrapt. En iedere organisatie, zoals DNK en het Drents Museum, zoekt uit wat nodig is, aldus de burgemeester. “Maar een goede communicatie is essentieel.”