Menu Sluiten

Hinder op A28 van en naar Assen door werkzaamheden bij Groningen

De A28 van en naar Assen is dit weekend dicht tussen het Julianaplein in Groningen en de op- en afritten bij Groningen-Zuid. De afsluiting duurt van vanavond 22.00 uur tot maandag 06.00 uur.

© Groningen Bereikbaar
Verkeer vanuit Assen dat normaal gesproken het Julianaplein gebruikt om richting Drachten te rijden, wordt nu geadviseerd de N386 (Vries) en de N372 (Peize) te gebruiken. Wie koers wil zetten richting Hoogezand, Delfzijl of de oostzijde van Groningen, wordt omgeleid via de N33 (Gieten/Veendam) en de A7. In omgekeerde richting gelden dezelfde routes.
(Tekst gaat verder onder de foto)
De omleiding richting gaat via Vries en Peize, wie naar Oost-Groningen wil vanuit Assen kan het beste de N33 gebruiken. © Groningen Bereikbaar

Meer afsluitingen
Verkeer van en naar Assen kan nog wel gebruikmaken van de op- en afritten, bijvoorbeeld van en naar het Martini Ziekenhuis. De afsluiting is nodig om de verkeerssituatie op de A28 aan te passen voor werk dat later plaatsvindt. Vanaf maandag (11 juli) zijn de op- en afritten bij Groningen-Zuid gesloten en is een rijstrook op de snelweg richting Groningen dicht.

In het weekend van 26 tot en met 29 augustus volgt dezelfde situatie als dit weekend om alles weer terug te zetten. Om verkeershinder te mijden, luidt het advies om zo veel mogelijk de auto te laten staan.

Het Julianaplein is eerder dit jaar al op de schop gegaan. Tot was sprake van verkeershinder van februari tot en met mei.

 

Verkeer van en naar Assen kan nog wel gebruikmaken van de op- en afritten, bijvoorbeeld van en naar het Martini Ziekenhuis.
© Groningen Bereikbaar