Menu Sluiten

Het voormalig Acmesaterrein wordt eindelijk aangepakt

Er is een schetsplan gemaakt voor het Acmesaterrein en omgeving. Het plan gaat uit van circa 80 woningen in het gebied tussen de Hendrik de Ruiterstraat, Rolderstraat, Oranjestraat en Julianastraat. Woensdag 26 februari wordt het ontwerp gepresenteerd tijdens een inloopbijeenkomst voor bewoners van de Oranjebuurt.

Het plan, voor het voormalige Acmesaterrein, is opgezet door Bemog Projectontwikkeling samen met Attika Architecten en de gemeente. Het plan maakt van het gebied een totaal woningbouw gebied. Daarbij gaat het om stadswoningen langs de Overcingellaan en in het binnengebied rond de Prins Hendrikstraat en appartementen aan de kant van de Rolderstraat. Op de kop van de kruising Rolderstraat-Overcingellaan is in het plan een woontoren opgenomen. Naast woningen biedt het plan extra ruimte voor groen en waterberging en een nieuwe, groene plek voor de huidige speeltuin.

Achtergrond en historie     Tussen 1908 en 2005 was in het gebied de Asser Coöperatieve Melkinrichting en Stoomzuivelfabriek gevestigd. In de volksmond beter bekend onder de naam Acmesa. In 2005 is de fabriek gesloten en in 2007-2008 gesloopt. Arcadis is eigenaar van het Acmesaterrein en heeft een overeenkomst met Bemog Projectontwikkeling uit Zwolle voor de herontwikkeling.In 2014 lag er een plan voor de bouw van 80 woningen en ruim 7000m2 kantoren. Als gevolg van de economische crisis is dat plan nooit uitgevoerd. Het gebied is daarna tijdelijk gebruikt als bouwterrein voor het Stationsgebied.

Planning     De komende periode worden afspraken gemaakt over de financiën, het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan. Afhankelijk van de voortgang van de verschillende procedures kan er naar verwachting in 2021 gestart worden met het bouwrijp maken en de bouw van de eerste woningen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.