Het Veemarktterrein kan worden aangepakt

Het Veemarkt terrein was tot voor een paar jaar geleden het evenementen terrein in Assen. Daarnaast was het fantastisch gratis parkeerterrein dicht bij het station. Maar er is besloten huizen te bouwen op het Veemarktterrein. De raad keurde gisteravond het bestemmingsplan goed.

De gemeenteraad kon zich wel vinden in het voorstel. Het Veemarktterrein wordt bebouwd en de evenementen worden in de richting van het Abel Tasmanplein verschoven. Kees Boonzaaijer (PLOP) vond dat hij wat moest uitleggen. Stadspartij PLOP is altijd een tegenstander geweest van het bebouwen van het Veemarktterrein. Maar onder de druk om niet al de grond rondom Assen op te offeren aan woningen is PLOP uiteindelijke akkoord gegaan met de bouwplannen. Hij stelde zelfs vast “dat de woningen met het nodige groen een blikvanger zouden worden voor de omgeving.”     

Hij verbaasde zich wel over de berekeningen met betrekking tot de grond exploitatie. De plannen voor het Veemarktterrein zijn gestart in 2006. Zo’n locatie in het midden van de stad, gouden bergen werd de raad in het vooruitzicht gesteld. Maar nu blijkt dat in 2024, de afronding van het project, een tekort van ruim 8 miljoen euro wordt verwacht. “dit is dus een voorbeeld van een minder geslaagde grondpolitiek,” betoogde Boonzaaijer.

Albert Smit (PvdA) was blij dat in het project de nodige sociale woningbouw zal worden gerealiseerd. Deze sociale bouw is er mede de oorzaak van dat de maximale grondprijzen niet gehaald werden. “Aan de slag!” was zijn oproep.    

“We staan te popelen om aan de slag te gaan,” was de reactie van wethouder Janna Booij.    

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.