Het theaterseizoen bij JeugdTheaterSchool Dynamo TDI gaat weer van start!

Schuilt er in jou een ware acteur of actrice? Vind je het leuk om samen met anderen een verhaal te vertellen op het podium? Verkleed je je graag en vind je het leuk om in de huid van een personage te kruipen? Kom dan acteerlessen volgen bij JeugdTheaterSchool Dynamo TDI!

Garage TDI – Leerlingen van JeugdTheaterSchool Dynamo TDI

Vanaf dinsdag 27 oktober, start het nieuwe seizoen van JeugdTheaterSchool Dynamo TDI in Assen. Er zijn lessen in drie leeftijdscategorieën: kinderen tussen 6 en 8 jaar, kinderen tussen 9 en 12 jaar en jongeren vanaf 12 jaar. Bij Dynamo TDI leer je op een leuke en uitdagende manier wat toneelspelen is. Je maakt je de diverse kneepjes van het theatervak eigen. Er wordt een beroep gedaan op je fantasie en inlevingsvermogen. In de lessen wordt geïmproviseerd en met tekst gespeeld. We werken in blokken van 14 weken. Elk blok eindigt met een presentatie of voorstelling. De afgelopen zomer heeft het docententeam van Dynamo TDI diverse werkvormen en manieren van presenteren bedacht die op een leuke, leerzame en ludieke manier kunnen worden uitgevoerd in tijden van het coronavirus.

Voor al onze jongerengroepen in Drenthe organiseren we het Young XPeriment Festival, dat dit seizoen plaatsvindt in Schouwburg De Tamboer in Hoogeveen. In dit experiment gaan jongeren de uitdaging aan om samen met hun docent een eigen eenakter te maken. Vooraf wordt er voor elke groep een theatercasus uitgeschreven door de algemeen directeur van Garage TDI. Ook zijn er diverse andere activiteiten zoals de Mystery-theaterdag voor 50 kinderen uit Drenthe, die in één dag tijd een voorstelling in elkaar zetten, en de TDI-Theaterbende, waarmee kinderen en jongeren professionele voorstellingen bezoeken en undercover als theaterrecensent het jeugdtheaterfestival Art of Wonder bezoeken.

Jongeren die verder willen met theater kunnen vanaf hun 14e auditie doen bij Brandstof TDI Vooropleiding Theater & Productiehuis. Brandstof TDI en Dynamo TDI zijn beide onderdeel van Drents JeugdTheater Garage TDI.

Dynamo TDI organiseert gratis proeflessen voor kinderen die eens willen kijken wat het volgen van lessen op een jeugdtheaterschool zoal inhoudt. Meer informatie hierover en over inschrijven kunt u vinden op de website www.jtsdynamo.nl.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.