Menu Sluiten

Het Nederlands Blazers Ensemble op 12 januari 2020 in Rolde

Het Nieuwjaarsconcert door het Nederlands Blazers Ensemble(NBE) in het concertgebouw te Amsterdam op 1 januari is voor dit fantastische en inspirerende ensemble van hoge klasse de start van het nieuwe jaar. Direct daarna op 12 januari trapt het NBE ook het concertjaar 2020 van de Stichting Rolder Concerten af in de Jacobuskerk.

Zij brengen Gran Partita plus, een grandioze en feestelijke uitvoering van deze Serenade in Bes KV 361 van Wolfgang Amadeus Mozart voorafgegaan door een bijzondere toelichtende inleiding door artistiek leider Bart Schneemann. De Gran Partita is volgens velen het mooiste werk dat ooit voor blazers is geschreven.

Foto (c) Ensemble

Het NBE, een groep van ruim twintig topmusici die zo’n tachtig keer per jaar samenkomt om in binnen- en buitenland bijzondere programma’s te spelen voor een groot publiek. Artistiek leider Bart Schneemann “In elke voorstelling proberen wij de kracht van al die prachtige noten te gebruiken om u een verhaal te vertellen. Een verhaal dat u zal ontroeren, verbazen en op andere gedachten zal brengen.” Het ensemble wordt regelmatig uitgenodigd voor bijzondere gelegenheden zoals tijdens staatsbezoeken in India, Thailand en Turkije, was te gast in de fameuze PROMS-serie in de Royal Albert Hall in Londen en mocht het bij de huldiging van Prinses Beatrix in februari 2014 de muziek programmeren en uitvoeren. In 1969 maakte het toenmalige Nederlands Blazers Ensemble een befaamde opname van Gran Partita. Sinds de jaren negentig is de Serenade een lijfstuk van het NBE dat zij talloze keren speelden voor publiek in vele landen. Aldus gerijpt en getoetst heeft het NBE deze Gran Partita in 2005 opnieuw opgenomen. De CD is met laaiend enthousiasme ontvangen en kreeg de Edison publieksprijs in 2007.Voor bezoekers en musici is er na het concert zonder pauze uiteraard een passende Nieuwjaarsborrel. Plaats: Jacobuskerk te Rolde. Aanvang van het concert 15.00 uur en de kerk is open om 14.30 uur. Kaarten verkrijgbaar aan de kerk en in de voorverkoop via de website www.rolderconcerten.nl, bij de Bloemgaard te Rolde en bij Boekhandel Van der Velde te Assen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.