Menu Sluiten

Het koor De Golden Assies komt naar het Praothuus!

Midden in warenhuis Vanderveen heeft streektaalorganisatie Huus van de Taol tot 1 oktober het Praothuus. De vrijwilligers uit Assen organiseren daar bijeenkomsten die te maken hebben met het Drents. Op zaterdag 4 juni komt het koor De Golden Assies naar het Praothuus. Van 14.00 tot 16.00 uur treedt het koor voor u op. De entree is gratis.

Foto © Aangeleverde foto

Het koor de “Golden Assies” is opgericht in november 2013  door Brunhilde Kuyper en gebaseerd op de film “Young at Heart” en het toenmalige Tv-programma “Golden Oldies”. Voor het optreden in het Praothuus zijn speciaal twee liederen in het Drents ingestudeerd. 

Het koor bestaat uit een vrolijke groep van ongeveer 25 vrouwen en tot nu toe één man. Sinds oktober 2021 onder leiding van Inge Roelands met begeleiding van Gajane Kostandian piano. Diverse eerdere optredens o.a. : 2015 in de Jozefkerk met Asman ; 2017  met het koor “As it is in Assen” de uitvoering van Ordinary People in de Schalm; 2018 lustrumconcert met het Scheepskoor “Bij Nacht en Ontij”, 5 maal een optreden in het theaterstuk van Hendrik Groen in Heerenveen, Stadskanaal, Assen  en de La Mar in Amsterdam.