Menu Sluiten

Het echte gras op sportpark De Hoogte wordt vervangen door kunstgras

Sportpark De Hoogte in de wijk Kloosterveen wordt gebruikt door de voetbalvereniging LTC; een club met 41 teams. Daarnaast maakt het team walking football van FC Amboina gebruik van de accommodatie. Het college stelt voor het grasveld te vervangen door kunstgras.

Kurk     Door droogte of natheid en het noodzakelijke natuurlijke hertstel na intensief gebruik kan het veld niet altijd bespeeld worden. Met LTC werd in het verleden ook al gesproken over een kunstgrasveld. Maar dat ketste af omdat de gemeente Assen onder financieel toezicht van de Provincie kwam te staan. Maar nu is de vervanging van het echte gras door kunstgras wel aan de orde. Het kunstgrasveld stelt LTC instaat om weer volop te trainen, omdat het veld meerdere keren per dag gebruikt kan worden. Het wordt een duurzaam veld met kurk-korrels.

Sjoerd Bakker (GrL) zei dat dit nieuwe veld “goed is voor mensen en milieu.” Vooral het gebruik van kurk sprak hem aan. Rien Jongman (ChrU) stelde vast dat dit veld de sport in Kloosterveen een extra stimulans zal geven. Dus direct beginnen met de aanleg. Janna Booij (PLOP) vroeg het college of ook nog was overwogen het al bestaande kunstgasveld met rubber-korrels tegelijk te vervangen door kurk-korrels. Clemens Otto (50plus) zei dat er in Emmen een bedrijf zit die biologisch afbreekbare korrels levert voor kunstgrasvelden. Hij riep het college op contact op te nemen met dat bedrijf. Door die korrels kunnen we dat bedrijf en daarmee Drenthe en Assen op de kaart zetten. Martin Rasker (VVD) wilde van het college weten of het aan te leggen veld met de kurk-korrels de goedkeuring had van de KNVB.

Wethouder Bob Bergsma zei dat de coronatijd vraagt om een versnelde aanpak, daarom wordt het veld deze zomer aangelegd. Er is ook gekeken of het veld met rubber-korrels ook aangepakt zou kunnen worden. Maar dat zou € 75.000 gaan kosten, terwijl het veld over een paar jaar is afgeschreven en dan toch vervangen moet worden. Daarom is afgezien van de dubbele investering. De KNVB heeft kurkvelden bij andere clubs al goed gekeurd, dus gaan wee ervan uit dat ook dit veld goed gekeurd zal worden. Wethouder Bergsma zegt dat het college niet van plan is om het bedrijf uit Emmen zaken te doen. Het is nog in de experimentele fase. Goed keuring door de KNVB is ook nog niet aan de orde. Daarom kiezen we voor een systeem dat zijn waarde heeft bewezen. Maar de ontwikkelingen staan niet stil. En de komende jaren moeten kunstgrasvelden worden vervangen en dan heeft het bedrijf uit Emmen wellicht de testfase succesvol afgesloten.

Het voorstel een kunstgrasveld te realiseren op sportpark De Hoogte zal volgende week als hamerstuk geagendeerd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.