Menu Sluiten

Het Drentse Boek bestaat 40 jaar en geeft 40 keer boeken weg vanaf week 40

Wie jarig is trakteert. Dat zeggen ze bij uitgeverij Het Drentse Boek van het Huus van de Taol. De eerste gelukkigen zijn de leden van de literatuurclubs in Drenthe. En daarna volgen er meer.

In coronatijd kun je geen groot feest organiseren. Maar om het veertigjarig jubileum zo maar voorbij te laten gaan, is ook zonde. En dus bedacht uitgeverij Het Drentse Boek wat anders. Vanaf deze week – week 40 – geeft de uitgeverij 40 keer boeken weg, onder het motto: Wie jarig is trakteert.

Foto (c) Aangeleverde foto

De eerste boeken zijn voor een organisatie die zelf een jubileum heeft. Stichting Literatuurclubs Drenthe (SLD) bestaat 50 jaar. Met meer dan 1700 leden verdeeld over 230 groepen in Drenthe, is het een grote club. Onlangs overhandigde uitgever Bert Rossing boeken voor alle leden aan voorzitter Bernhard Mencke van de SLD. ‘We hebben een mooie selectie van veertig jaar Drentse poëzie kunnen maken. En ik hoop dat de gedichtenbundels worden uitgewisseld tussen de lezers,’ zegt Bert Rossing.

Het boek ‘Wilde Jacht – Volksvertellingen uit het oude molenhuis’ gaat naar de 111 leden van het Gilde van vrijwillige molenaars in Drenthe. En het boek ‘Kattenbende en hondenboel’ is voor het Provinciaal Drents Dierentehuis in Beilen. En zo zullen de komende maanden nog 37 personen en organisaties boeken cadeau krijgen. ‘Wat is er mooier dan het anfietern van het Drents door een Drents boek cadeau te doen’, aldus Bert Rossing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.