Menu Sluiten

Het Drents Museum is weer open: dit kun je er bekijken

Heb je het gemist, naar een tentoonstelling in het Drents Museum? In dat geval heb je geluk: na zes maanden dicht te zijn geweest, opent het Drents Museum vandaag weer haar deuren. Dit kunnen we de komende tijd bekijken.

Foto © Omroep Assen / Romy Posthumus

Door: Romy Posthumus

Tamara Muller – PLAY

In PLAY worden 39 schilderijen en 28 werken op papier van Tamara Muller getoond. Het werk van Tamara Muller hebben een eigen stijl. De figuren in haar werk dragen namelijk allemaal haar eigen gezicht. Toch ziet Muller haar schilderijen en tekeningen niet als zelfportretten, maar omschrijft ze het als ‘plak en knip’- theater over macht, schuld en schaamte. Muller schildert ‘the game of life’: het gewone leven met alle schoonheid en lelijkheid. Overal zijn tegenstellingen zichtbaar. Het werk van Tamara Muller is tot en met 19 september 2021 te bezichtigen in het Drents Museum.

Henk Helmantel – Meesterschilder

In deze tentoonstelling staat het kunstenaarschap en het ambacht van de Groninger centraal. Helmantel wordt nationaal en internationaal geroemd om zijn meesterlijk geschilderde stillevens en kerkinterieurs. In de grote tentoonstellingszaal van het Drents Museum zijn ruim 80 schilderijen van Helmantel te zien. Je kunt zijn werk tot en met 5 september 2021 bewonderen.

Matthias Weischer – Bühne

De tentoonstelling van de Duitse kunstenaar Matthias Weischer toont een overzicht van de ontwikkeling die Weischer de afgelopen twintig jaar als kunstenaar heeft doorgemaakt. In de tentoonstelling zijn ongeveer 30 schilderijen te zien. Zijn vroege werk is voornamelijk donker en grimmig, maar zijn recentere werk wordt gekenmerkt door heldere en felle kleuren. De tentoonstelling is tot en met 27 juni 2021 te zien.

Drentse Veenlijken

Het meisje van Yde is weer te zien op haar vertrouwde plek in het Drents Museum. Naast het meisje van Yde zijn er ook een paar andere veenlijken uit de collectie van het museum te bewonderen. De veenlijken zijn topstukken uit de archeologiecollectie van het museum. Deze mensen zijn tijdens de Bronstijd, IJzertijd en Romeinse tijd in het Drentse veen achtergelaten.

Zo ziet een museumbezoek aan het Drents Museum er nu uit

  • Bezoekers moeten vooraf online een ticket kopen. Dit kan via de website van het Drents Museum
  • Natuurlijk moet je een mondkapje op en 1,5 meter afstand houden van andere bezoekers
  • Er zijn looproutes gemaakt die ervoor zorgen dat er 1,5 meter afstand kan worden gehouden
  • Er wordt extra schoongemaakt en er is handgel beschikbaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.