Menu Sluiten

Het college heeft nog wat uit te leggen over JiNK, Jeugd in Nieuwe Kolk

Remi Moes (D66) betoogde dat hoofdstad Assen op het gebied van kunst en cultuur voorop zou moeten lopen. Moderne kunst en cultuur zou daar een onderdeel van moeten zijn. Daarom verbaasde het hem dat Campus, de stichting die moderne kunst en cultuur promoot, niet in aanmerking kwam om de lege ruime van KiNK in DNK te gebruiken.

KINK wordt JiNK     Het college heeft onlangs bekend gemaakt dat de door de bezuiniging vrijkomende ruimte in DNK toegewezen was aan JiNK, een samenwerking met de bibliotheek die ook in DNK is gevestigd. Remi Moes wilde weten op welke gronden stichting Campus was afgewezen.

Synergie     Wethouder Bob Bergsma zei dat de organisatie die gebruik wilden maken van de KINK-ruimte op drie punten waren gewogen. Het ging om de culturele ambitie en de aansluiting bij de onlangs vastgestelde cultuurnota. En er moest synergie zijn met de andere gebruikers van DNK en een goede financiële onderbouwing. De bibliotheek en Campus hadden gereageerd. En uit eindelijk bleek de bibliotheek het best te passen binnen deze voorwaarden. Afgezien van de gemeentelijke subsidie financiert de bibliotheek dit uit eigen middelen.

Ateliers en broedplaats     Ook Campus had een goed plan. Maar wilde een permanent onderkomen, waar ook ruimte zou zijn voor ateliers. “het moest als een broedplaats van moderne kunst zou kunnen functioneren. Maar wij zijn nog met hen in gesprek,” zei wethouder Bergsma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.