Menu Sluiten

Het Beleefhuis in Assen weer regulier geopend!

Vanaf 1 september kunnen bezoekers weer zonder afspraak een bezoekje brengen aan het Beleefhuis. De speciale woning, die voorzien is van allerlei aanpassingen in en om huis, is op maandag, dinsdag en donderdag geopend van 9.00 tot 16.30 uur. Inmiddels haakt ook MEE Drenthe als samenwerkingspartner aan bij het Beleefhuis.

Vanwege de Coronacrisis was de woning aan de Zwartwatersweg 155 een poosje gesloten voor bezoekers. In mei bedachten de initiatiefnemers een alternatief om geïnteresseerden toch op veilige afstand te adviseren, informeren en enthousiasmeren. Zo konden bezoekers o.a. digitaal rondgeleid worden door het huis en deelnemen aan gratis webinars ‘geWOON velig’ van de Brandweer Drenthe en Icare Ledenvereniging.

Foto (c) Aangeleverde foto

Veilig en vertrouwd

“Toch zijn we blij dat we iedereen weer in het echt kunnen verwelkomen”, aldus Anita Westerhoek (projectmedewerker langer zelfstandig thuis wonen bij Actium). “Uiteindelijk is dit Beleefhuis toch in het leven geroepen, zodat mensen op een laagdrempelige manier verschillende toepassingen in een woning kunnen zien en vooral ook uitproberen.” Woningcorporatie Actium trof diverse maatregelen om het Beleefhuis aan de RIVM-richtlijnen te laten voldoen en live bezoek weer mogelijk te maken. “Het blijft natuurlijk een woning, dus er mogen maximaal twee bezoekers per keer naar binnen om voldoende afstand te kunnen houden.” Vanaf 1 september zijn consulenten van MEE Drenthe ook betrokken bij de inloopspreekuren.

Maar het Beleefhuis blijft ook online actief. Anita Westerhoek: “Voorlopig blijven we ook webinars en online rondleidingen geven voor wie dat prettiger vindt. Het is belangrijk dat mensen weten wat er allemaal ‘te koop’ is om veilig en comfortabel te kunnen blijven wonen en hier zelf actie in te ondernemen.” Ook geeft Tuinman Jarno op 7 oktober een webinar over tuinonderhoud.

Voor het actuele online aanbod en meer informatie kunnen mensen terecht op www.actiumwonen.nl/beleefhuis. Het Beleefhuis is telefonisch bereikbaar op 06 228 601 40.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.