Herontwikkeling Havenkwartier komt langzaam opgang

In 2012 heeft de gemeenteraad het masterplan Havenkwartier vastgesteld. Dat plan wordt weer tegen het licht gehouden. Er wordt een beroep gedaan op het landelijke Expertteam Woningbouw. Dit team geeft onder meer advies bij transformatieprojecten. Wethouder Karin Dekker: “Het is goed om de basisvisie op het Havenkwartier te actualiseren en af te stemmen op de snel bewegende woningmarkt. Van daaruit werken we dan samen met de eigenaren in het gebied verder aan de eerste fase.”

Investeren     De gemeente Assen gaat verder investeren in de herontwikkeling van het Havenkwartier. De ombouw van het verouderde bedrijventerrein naar een aantrekkelijk stedelijk woongebied aan het water. Het college van B&W vraagt hiervoor krediet aan bij de gemeenteraad.

FlorijnAs     Het project Havenkwartier is onderdeel van de gebiedsontwikkelingen van het programma FlorijnAs. Al eerder werd het Kanaal weer bevaarbaar gemaakt. Ook is gestart met de nieuwe inrichting van het tegenoverliggende Veemarktterrein. Daar komen woningen en is een nieuw parkeer- en evenementenplein aangelegd. Afgelopen periode is samen met betrokken partijen gewerkt aan de eerste fase van het Havenkwartier (plan ‘Sluiskade’). Tijdens dit proces bleek dat het totale Masterplan Havenkwartier een update nodig heeft, afgestemd op de huidige situatie.  

Tijdelijke invulling     Voor de actualisatie van het Masterplan en de verdere planvorming wordt in september krediet aangevraagd bij de gemeenteraad. Ook hoopt de gemeente kort daarna een begin te maken met een aantal tijdelijke invullingen voor de komende jaren. Het doel van deze tijdelijke invulling is om het Havengebied meer te laten leven in Assen. Tijdelijke invullingen kunnen bijvoorbeeld zijn een stadstrand aan de Haven met tijdelijke horeca of evenementen op en rond het water.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.