Herenboeren Assen zet stappen

Vorig jaar heeft een tiental kartrekkers zich verzameld in Assen met de bedoeling een Herenboerderij  mogelijk te maken.  Deze kartrekkers hebben niet stilgezeten in hun ambitie om dit mogelijk te maken.

Foto © Aangeleverde foto

Zo werd afgelopen woensdag 16 januari bij notaris Elzinga te Assen de akte ondertekend waarbij de Stichting Herenboeren Assen werd opgericht.  De stichting is de volgende stap om een Herenboerderij in Assen verder mogelijk te maken.  De stichting gaat fondsen en subsidies aanboren, informatieavonden organiseren,  circa 200 deelnemers (Herenboeren) vinden en in gesprek met organisaties die mogelijk aan dit vernieuwende initiatief kunnen bijdragen.

Wat was dat ook al weer:  een Herenboerderij ?  Dat is een professionele  coöperatieve boerderij waar duurzaam, lokaal, puur en eerlijk voedsel geproduceerd wordt voor de leden-Herenboeren. Het gaat om groenten, aardappelen, fruit, eieren, rund-, varkensvlees. Een boer in loondienst van de coöperatie is verantwoordelijk voor het werk op de boerderij, maar de leden bepalen wat en hoe er geproduceerd wordt. Alles is van een hoge kwaliteit en met een prijs die vergelijkbaar is met die van de supermarkt. Het wordt een plek waar het goed toeven is voor mens en dier.

Mocht u naar aanleiding hiervan geïnteresseerd zijn en meer willen weten, dan wordt u op uw wenken bediend. Op 30 januari 2018 om 19.30 uur organiseert de  ‘kakelverse’ stichting een informatieavond in het Duurzaamheidscentrum te Assen waar uitgebreid uit de doeken wordt gedaan hoe het allemaal werkt.

Ook is er sinds kort een eigen website met veel informatie: www.assen.herenboeren.nl of neem een kijkje op onze facebookpagina @herenboerenassen

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.