Menu Sluiten

HERENBOEREN ASSEN ZET FORSE STAPPEN

De Herenboeren Assen werken voortvarend verder aan de Herenboerderij en hebben de afgelopen weken een paar mooie mijlpalen bereikt.

Foto (c) Aangeleverde foto

Mijlpaal 1: Coöperatie opgericht
Op 18 juni 2020 heeft het oprichtingsbestuur bij notaris Adam Elzinga de akte laten passeren van Herenboeren Assen Coöperatie U.A. De oprichting van de coöperatie is een belangrijke stap in de totstandkoming van de boerderij. Binnenkort worden de mensen die een intentieverklaring hebben getekend, benaderd om lid te worden van de coöperatie. Daarmee komt ook het startkapitaal binnen en kan in november de schop in de grond!

Mijlpaal 2: Magische grens van 200 gezinnen gepasseerd
Het was een tijdje rustig met de aanmeldingen, waarschijnlijk door de coronacrisis. Maar ineens kwam de schwung er weer in en vanaf mei bleven de aanmeldingen binnenkomen. Begin juni zaten de Herenboeren Assen op het streefdoel van 200 gezinnen! Wat een geweldige opsteker!
Nu zou men kunnen denken: 200, klaar, ledenstop…. wachtlijst, maar dat is (nog) niet het geval. Omdat het aantal monden per gezin wat onder het gemiddelde ligt, is er nog plaats voor extra gezinnen om uiteindelijk de 500 monden vol te maken. Een intentieverklaring is niet meer nodig, men kan zich nu direct aanmelden als lid.

Nieuwe naam voor de Herenboerderij
In mei maakten Herenboeren Assen de naam voor de Herenboerderij bekend. Naar aanleiding van publicaties in de media nam een bewoner uit Rhee contact op met de mededeling dat hij al een aantal jaren een bedrijf voert onder dezelfde naam. Na overleg met het bestuur is besloten dit te respecteren en de naam van de Herenboerderij aan te passen. Opnieuw is er een poll onder de leden uitgezet om een nieuwe naam te kiezen. De Herenboerderij in Rhee krijgt de naam Herenboerderij Hof van Rhee.

Foto (c) Aangeleverde foto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.