Herdenkingsconcerten (Requiem Cherubini en The Peacemakers Jenkins) met groot koor en symfonieorkest

Muziek om bij stil te staan

De NBA organiseert in samenwerking met koorschool Viva la Musica op 3 mei, 20:00, het Herdenkingsconcert in de Grote Kerk “Hiëronymus Aemilianus” in Veenhuizen.

Foto © Aangeleverde foto

Tijdens de herdenkingsconcerten voert de Nederlandse Bach Academie i.s.m. Viva la Musica een paar bijzondere stukken uit. Op het programma staan:

Het Requiem in C klein van Cherubini, een aantal delen uit The Peacemakers van Karl Jenkins, On suuri sun Rantas Autius, gebaseerd op een Fins Volkslied en The Lord Bless You and Keep You van John Rutter door Hoite Pruiksma bewerkt voor orkest. Deze werken worden onderbroken door verhalen van scholieren over o.a. de tweede Wereldoorlog.

Tijdens de concerten willen we stilstaan bij de slachtoffers van conflicten waar ook ter wereld. Daarnaast is deze herdenking een moment om stil te staan bij wat er door mensen is opgebracht voor onze vrijheid. Om daarvan te leren maar voorál om niet te vergeten.

Uitvoerenden zijn het grootkoor, groot symfonieorkest met uitgebreid slagwerk en solisten van de Nederlandse Bach Academie en de koorschool Viva la Musica, een zang- en kooropleiding voor kinderen en jeugd. Afwisselend gedirigeerd door Ceciel van der Zee en Hoite Pruiksma.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.nederlandsebachacademie.nl en bij Boekhandel Daan Nijman, Heerestraat 87 en bij Wereldwinkel Norg (Geopend maandag t/m vrijdag van 14:00-17:00) p/a de Brinkhof, Brink 1.

Bij voorbaat dank voor uw medewerking en voor nadere informatie en/of vragen kunt u contact met mij opnemen (jovanna@nederlandsebachacademie.nl)
NBA tel: 06-44828709.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.