Heerlijke aftrap van het Amer muziekseizoen

Op zaterdag 7 en zondag 8 september zijn de eerste concerten van het Amerseizoen 2019/2020. Zaterdagavond 7 september is het Boris McCutcheon die om 20.00 uur het spits afbijt. Deze vriendelijke Amerikaan en zijn band ‘The Saltlicks’ brengen woestijn-americana uit het desolate New Mexico. Aan de charismatische Belg Guy Verlinde de eer om zondagmiddag, 8 september vanaf 14.00 uur de Amer-deel te vullen met blues en rootsmuziek. 

Boris McCutcheon

Foto
Boris McCutcheon © Aangeleverde foto

Vorig jaar moest Boris McCutcheon zijn uitverkochte concert in de Amer afzeggen, vanwege een gebroken arm. Dit jaar gaat hij voor een herkansing en er is nog plek. McCutcheon is als muzikant en boer neergestreken in New Mexico. Samen met zijn band ‘The Saltlicks’ brengt hij een mix van folk, blues, soul en country. Na zijn debuutalbum in 2001 bracht McCutcheon in 2017 zijn tiende album uit: ‘I’m Here. Let Me In’. Een voornamelijk akoestisch album, dat lovende kritieken kreeg in o.a. Oor, Lust For Life en Heaven magazine. Het podium deelt hij inmiddels met grootheden als Ryan Adams en Calexico. Zijn handelsmerk: een warme stem met een rauw randje en verhalende teksten.

Guy Verlinde

Foto
Guy Verlinde © Aangeleverde foto

Guy Verlinde heeft met zijn band op menig Europees bluespodium gestaan. ‘The Mighty Gators’, laat hij dit keer thuis, want in De Amer treedt hij solo op, waarbij de focus zal liggen op luisterliedjes. Verlinde is een energieke performer en verteller. Hij laat zich op 8 september van zijn meest ingetogen kant zien en horen. Guy Verlinde zingt en wisselt daarbij fingerpicking, akoestische slide gitaar en harmonica met elkaar af. Naast blues toont hij zijn kunsten in het americana- en singer-songwritergenre.

Reserveren via: 06 83 22 56 80reserveren@cafedeamer.nl

Voor de agenda:

Boris McCutcheon & The Saltlicks (Americana)

De Amer in Amen

Zaterdag 7 september 2019

Aanvang: 20.00 uur

Entree: € 19,00

Guy Verlinde (Blues/Americana)

De Amer in Amen

Zondag 8 september 2019

Aanvang: 14.00 uur

Entree: € 19,00

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.