Menu Sluiten

Harmke Vlieg nieuwe voorzitter College van Bestuur NoorderBasis

Harmke Vlieg is aangesteld als nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van NoorderBasis, de onderwijsvereniging in Noord-Nederland. Vlieg (48), woonachtig in Assen, volgt daarmee Roelof van den Berg op, die in december afscheid nam.

© NoorderBasis

“Harmke Vlieg brengt veel bestuurlijke en maatschappelijke ervaring mee. Zij heeft ook diverse jeugd- en onderwijsdossiers behartigd. Haar visie op onderwijs, maar vooral de manier waarop zij in het leven staat, maakt dat we erg verheugd zijn over haar komst,” aldus Koos van der Velden, voorzitter van de Raad van Toezicht.

Vlieg was sinds 2014 wethouder in de gemeente Assen. “Ik ben zeer gemotiveerd, om na jaren actief te zijn geweest voor het openbaar bestuur, mij nu in te zetten voor goed onderwijs aan kinderen. Graag lever ik een bijdrage om het onderwijs een veilige, inclusieve en gezonde plek te laten zijn waar leerlingen kunnen spelen, leren en ontmoeten. Daarbij is het bijzonder fijn om verder te mogen bouwen aan de belofte van NoorderBasis: Wij scholen met de Bijbel”, aldus Vlieg.

Noorderbasis
NoorderBasis heeft 33 scholen in Groningen, Friesland en Drenthe. Dit zijn 31 basisscholen en 2 scholen voor speciaal (basis)onderwijs. HIerop wordt aan circa 4.000 leerlingen van het primair basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs lesgegeven.