Menu Sluiten

Grote tentoonstelling van Drentse kunstenaars

Toekomstdenken laat dromen en doemscenario’s zien

CBK Emmen toont de komende weken 117 kunstwerken van zowel professionele als amateurkunstenaars die zich hebben laten uitdagen en inspireren door het thema Toekomstdenken. Kunstenaars vanuit alle hoeken van Drenthe hebben zich gemeld na een oproep voor deze tentoonstelling van Stichting Kunst & Cultuur.

“In de expositie zijn allerlei vormen van beeldende kunst te zien”, zegt Hellen Abma, coördinator van het project. “Er zijn videowerken en installaties tentoongesteld, maar ook beelden, schilderijen en kunstwerken van textiel. Van groot en uitdagend tot klein en intiem, van utopie tot doemscenario. Er zit voor elke bezoeker wel een kunstwerk bij dat tot de verbeelding spreekt. We horen graag wat hun favoriet is”.

Foto (c) Aangeleverde foto

In de tentoonstelling wordt ook werk van de vijf Drentse boegbeelden van het project Toekomstdenken getoond. Joop Striker, Kitty Boon, Loes Heebink, Maria Berkhout en Peter Veen geven tijdens het project invulling aan masterclasses, lezingen en workshops. Hellen Abma: “Tijdens het masterclasstraject gaan geselecteerde kunstenaars onder begeleiding van de boegbeelden aan de slag met het creëren van nieuw werk dat ze aan het eind van het jaar mogen presenteren in CBK Rensenpark in Emmen. De overige kunstenaars aan de tentoonstelling gaan overigens niet met lege handen naar huis. Alle kunstenaars mogen op 29 februari deelnemen aan een inspirerende Verdiepingsdag, waar ze hun kennis en vaardigheden kunnen vergroten tijdens workshops, lezingen en een persoonlijke werkbespreking”.

De boegbeelden selecteren niet alleen de meest aansprekende en veelbelovende kunstenaars voor het masterclasstraject, ook het publiek mag zijn voorkeur uitspreken. De kunstenaar van het kunstwerk met de meeste stemmen van het publiek krijgt een wildcard en wordt eveneens uitgenodigd voor het traject.

De tentoonstelling in CBK Emmen is van 15 februari tot en met 29 maart van donderdag tot en met zondag te bezichtigen. Op de laatste expositiedag worden de winnaars bekend gemaakt van het masterclasstraject. In Overijssel loopt een vergelijkbaar traject onder dezelfde naam. Dankzij grensoverschrijdende samenwerking kan kennis en ervaring worden uitgewisseld. De expositie Toekomstdenken Overijssel is te zien in ZaalZuid in Hengelo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.