Groot onderhoud op de Europaweg West Omleidingen en tijdelijke busroutes

Tussen 7 mei en 28 juni vindt er groot onderhoud plaats op de Europaweg West. De weg krijgt nieuw asfalt en de kruising met de Rijnstraat wordt vernieuwd. Het werk wordt in fasen aangepakt en per fase krijgt het autoverkeer te maken met omleidingen. Ook het busvervoer krijgt te maken met hinder.

De bussen worden omgeleid     De buslijnen Cityline 7 en Qbuzz 83, 114, 115, 309 rijden in deze periode via een gewijzigde route. De tijden en tijdelijke haltes komen op www.9292.nl te staan. Met de busmaatschappijen zijn afspraken gemaakt over het informeren van de reizigers.

Omleidingen     Afhankelijk van de rijrichting wordt het autoverkeer omgeleid via de A28, Maria in Campislaan en de Vaart ZZ. Alle omleidingen worden met gele borden aangegeven.

Werkvolgorde
     Wegenbouwbedrijf Schagen BV voert het werk in fasen uit. Begonnen wordt met het wegdeel Balkenweg – Maria Montessoriweg. Daarna volgen de kruising met de Maria Montessoriweg, het wegdeel Maria Montessoriweg – Maria in Campislaan, de kruising met Maria in Campislaan en het wegdeel Maria in Campislaan tot aan de rotonde Ter Aard.

Veilige kruising     Een groot onderdeel van het werk is de vernieuwing van de kruising bij de Rijnstraat, bij de toegangen naar de Lariks en Pittelo. De kruising wordt veiliger gemaakt voor overstekende voetgangers en fietsers en er komt een nieuwe verkeersregelinstallatie. De plannen zijn vorig jaar besproken met buurtbewoners en de omliggende scholen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.