Menu Sluiten

Groot Mannenkoor Noord-Nederland zingt in Assen

Het Groot Mannenkoor Noord-Nederland geeft op zaterdag 29 februari om 20.00 uur een concert in de Jozefkerk in Assen. Het projectkoor is bezig met een ‘Muzikale Winterreis’ en steunt op een vaste kern van 100 zangers. De gedreven mannenkoordirigent Martin Mans vormt een eenheid van de stemmen en laat er enkele solisten bovenuit springen.

Het vernieuwde repertoire dat de mannen in Assen ten gehore brengen bestaat uit onder andere: Auld Lang Syne, Coming home, Livin’humble, We are marching, en de Vera Lynn Medley. De bewerkingen zijn door Martin Mans zelf gearrangeerd. Aan het orgel en de piano zit Mark Brandwijk die een waardevolle aanvulling vormt op de mannenzang. Bovendien brengt hij een improvisatie ten gehore.

Foto (c) Meta Siahaan

De projectbasis waarop dit koor werkt, biedt voor vele zangers ruimte om meer te zingen dan louter bij hun reguliere koor. De volgende muzikale reis van dit koor is een project rondom 75-jaar bevrijding. Het 100-koppige Male Choir ‘Libertas’ van Martin Mans uit Canada komt speciaal hiervoor naar Nederland en geeft tezamen met onder andere het GMNN een serie bevrijdings- en herdenkingsconcerten.

Bijzonderheden:
Locatie: Jozefkerk, Collardslaan 2a, Assen
Datum: zaterdag 29 februari 2020
Aanvang : 20.00 uur.
Toegang € 15,=. Online € 12,50!
Leden PCOB, KBO en ANBO € 11,=.
Kinderen t/m 11 jaar gratis.

Overige informatie
Martin Mans boogt op een jarenlange ervaring met het dirigeren van mannenkoren. Van zijn reguliere koren is hij meer dan 25 jaar dirigent. Hij heeft zich gespecialiseerd in het kleuren van de diverse klanken en daarop stemt hij zijn arrangementen af. Hij is een gedreven persoonlijkheid die met hard werken in een aangename sfeer het beste resultaat behaalt. Het studietempo ligt hoog. Het is daarnaast van belang dat men thuis verder studeert om op de repetities aan de verfijning en afwerking te kunnen werken.

Internationaal Bevrijdingsmannenkoor
‘Het nieuwe bevrijdingsproject is heel ludiek. We vormen met maar liefst vier mannenkoren een internationaal bevrijdingsmannenkoor en pakken de viering van de bevrijding groots aan’ zegt Martin Mans. Het Canadese Libertas van Mans komt hiervoor speciaal naar Nederland. De oud-Nederlanders verheugen zich enorm op de viering van 75 jaar bevrijding waar in Nederland zoveel media-aandacht aan wordt besteed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.