Menu Sluiten

GroenLinks, wat doet het college aan de problemen bij het leveren van WMO hulpmiddelen?

Het Hulpmiddelen Centrum [HmC] is een landelijk werkende organisatie die, mensen die dat nodig hebben voorziet van hulpmiddelen. Maar de verstrekking van deze hulpmiddelen stagneert. GroenLinks wilde actie van het college.

Leveringsproblemen     Het WMO hulpmiddelencentrum verstrekt hulpmiddelen aan mensen die daar op basis van de WMO recht op hebben. Het gaat om hulpmiddelen als krukken, rollators, loopfietsen, rolstoelen en scootmobielen. Aangepaste hulpmiddelen waardoor mensen langer zelfstandig kunnen wonen en ook minder aan huis gebonden zijn. Maar volgens Summer Koster (GrL) zijn er problemen bij het HmC. Mensen moeten te lang wachten op aangepast materiaal. “Welke mogelijkheden heeft het college om dit aan te pakken,” wilde Koster weten.

In gebreke gesteld     Wethouder Harmke Vlieg zei op de hoogte te zijn van de problemen. Er zijn gesprekken geweest en aanmaningen maar er is nog nauwelijks verbetering. Inmiddels is het HmC “in gebreke gesteld.” HmC heeft destijds de aanbesteding binnen gehaald, Maar nu wordt er actie ondernomen om ook de bedrijven die als 2e en 3e zijn geëindigd als nog in te schakelen voor leveranties van hulpmiddelen. HmC levert aan erg veel gemeenten, die dezelfde ervaring hebben, daarom is er ook actie ondernomen via de VNG.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.