Menu Sluiten

GroenLinks vindt de Rolderstraat veilig genoeg

Het ophangen van een tijdelijke camera in de Rolderstraat heeft effect gehad. Het veiligheidsgevoel van de bewoners, ondernemers en bezoekers van de Rolderstraat is verbeterd, schrijft het college. Om te voorkomen dat de groep die in het verleden voor overlast zorgde, terugkeert in de Rolderstraat wil het college de flexibele camera’s tot en met 1 november 2021 laten hangen.

Toezicht niet meer nodig     De GroenLinks fractie heeft “enige moeite” met dat besluit. “Tijdelijk cameratoezicht is voor tijdelijke overlast,” zegt fractievoorzitter Hans Marskamp. Volgens Marskamp dient de camera te worden weggehaald als er geen toezicht meer nodig is. “Het doel handhaving van de openbare orde” is immers bereikt. “Het veiligheidsgevoel van bewoners en ondernemers is belangrijk maar is geen criterium of aanleiding voor de inzet van tijdelijk cameratoezicht.”

Een half jaar     Hans Marskamp gaat ervan uit dat de Rolderstraat veilig genoeg is en wil van het college waarom het tijdelijke cameratoezicht met een jaar is verlengd. Ook stelt hij het college voor “deze periode te bekorten als bijvoorbeeld na een half jaar reeds blijkt dat de toegevoegde waarde van de inzet het tijdelijk cameratoezicht beperkt of afwezig is, indien en voor zover de openbare orde-situatie in de Rolderstraat daartoe verder geen aanleiding geeft?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.