Menu Sluiten

Gratis mondkapjes voor minima dankzij 50PLUS

50PLUS wil dat mensen met een smalle portemonnee ook coronaproof de straat op kunnen of een winkel, bus of trein in kunnen gaan. Daarom hebben de gemeentefracties van 50PLUS in hun gemeente het voorstel gedaan dat inwoners met een minimum inkomen gratis mondkapjes krijgen. Met succes! Want het voorstel van 50PLUS is inmiddels in 14 gemeenten aangenomen. 

Foto (c) Aangeleverde foto

De mondkapjes worden gratis beschikbaar gesteld en kunnen bij verschillende organisaties worden opgehaald in de 14 gemeenten die het 50PLUS-voorstel hebben omarmd. Zo kunnen cliënten van de Voedselbank de mondkapjes meenemen als ze hun voedselpakketten komen ophalen, maar ze kunnen ook bij het gemeentehuis worden afgehaald.

De gemeenten waar mensen nu al gratis mondkapjes krijgen, zijn: Helmond, Hardenberg, Den Bosch, Rotterdam, Bergen op Zoom, Maasgouw, Assen, Westerkwartier, Emmen, Eindhoven, Breda, Vlissingen, Venlo en Tilburg.

Liane den Haan, lijststrekker van 50PLUS: “We gaan dit voorstel ook in andere gemeenten indienen om ervoor te zorgen dat ook daar inwoners met een laag inkomen gratis mondkapjes krijgen. Want iedereen moet wat mij betreft op een veilige manier mee kunnen blijven doen in de samenleving! Deze coronatijd is voor iedereen lastig, maar zeker als je ook nog van een minimum inkomen moet rondkomen. Ik ben blij dat we deze mensen hiermee een beetje kunnen helpen.”

“Als nieuwe lijsttrekker laat deze actie van 50PLUS precies zien waar ik me de komende vier jaar voor in wil zetten. Ik geloof in de kracht van samenwerking. Vanuit de gemeentelijke en de landelijke politiek gaan we ons samen inzetten om het leven van mensen iets mooier te maken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.