Menu Sluiten

Glaspanelen DNK worden uit voorzorg verwijderd

De gemeente heeft besloten om glaspanelen van de gevels van De Nieuwe Kolk (DNK) zo snel mogelijk uit voorzorg te verwijderen. Gisteravond werd het betreffende gebied rondom DNK al afgezet. Onderzoek heeft uitgewezen, dat bij een steekproef, drie panelen problemen hadden met de bevestiging.

Slechte bevestiging     Door die slechte bevestiging bestaat de kans bestaat dat de panelen – met name bij zwaar weer – los kunnen komen en naar beneden kunnen vallen. Ondanks de goede weersverwachting wil het college geen enkel risico lopen dat dit gebeurt en dat hierdoor ongelukken zouden kunnen plaatsvinden. De glasplaten worden zo snel mogelijk van het gebouw verwijderd, indien mogelijk dit weekend nog. Het is de verwachting dat dit een aantal dagen in beslag gaat nemen.

Bewoners     Vanwege het afzetten van straten in de omgeving zullen de woningen een tijdje minder goed bereikbaar zijn. Om alles in goede banen te leiden worden verkeersregelaars ingezet. Voor de toegang van het gebouw wordt als afscherming een overkapping opgebouwd, zodat de bewoners en bezoekers veilig het gebouw binnen kunnen lopen. Verder wordt de parkeergarage afgesloten voor inkomend verkeer. De bewoners krijgen de mogelijkheid om in parkeergarage Mercurius te parkeren. De bewoners worden geïnformeerd via een brief die huis aan huis wordt bezorgd en via medewerkers bij de ingang van het gebouw, die nadere toelichting kunnen geven.

Eraf gewaaid     Aanleiding voor het onderzoek naar de bevestiging van de panelen is dat op 13 maart jl. tijdens een storm met rukwinden een glaspaneel eraf is gewaaid aan de achterkant van DNK. De gemeente heeft aannemer gesommeerd hierop actie te ondernemen. Die heeft vervolgens een aantal platen uit voorzorg verwijderd. De aannemer had aanvullend onderzoek nodig. Toen rapportage hiervan uitbleef, heeft de gemeente de opdracht aan COT gegeven om de situatie te onderzoeken. Op basis van de resultaten van dit onderzoek is besloten om uit voorzorg zelf deze maatregelen te nemen.