Menu Sluiten

Gezond Natuur Wandelen van start in Assen

Op vrijdag 25 september om 10:00 uur zal wethouder Broekema van de gemeente Assen vanuit het Buitentheater bij het Duurzaamheidscentrum het officiële startsein geven van het project Gezond Natuur Wandelen in Drenthe.

Aansluitend is er een wandeling door het Asserbos. Assen geldt als pilotproject voor de provincie Drenthe. Gezond Natuur Wandelen in Drenthe is een gezamenlijk initiatief van Het Drentse Landschap, IVN Noord, Vaart Welzijn en de stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland. Er wordt in Assen gestart vanaf drie locaties (op verschillende dagen en tijden).

Asserbos Foto (c) Paulien Zomer

Gezond Natuur Wandelen
Elke week een uurtje wandelen in een rustig tempo, met onderweg aandacht voor de natuur. Dat is Gezond Natuur Wandelen. Eind 2014 is de stichting Gezond Natuur Wandelen opgericht. Het lange termijndoel is dat iedereen in Nederland elke week kan deelnemen aan een gratis begeleide natuurwandeling van een uur in (de buurt van) de eigen woonplaats. In Drenthe hebben een aantal initiatiefnemers het concept omarmd.

Iedereen is welkom
Gezond Natuur Wandelen is in eerste instantie bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen, maar Iedereen die het gewoon leuk vindt met een groep een uurtje op stap te gaan, is welkom. Elke week, het hele jaar door, is er een wandeling van een uur in het groen. De wandelingen starten op een vaste plaats en tijd en worden begeleid door vrijwilligers die onderweg ook kort iets over de natuur vertellen. De wandelingen zijn gratis en je hoeft je niet van tevoren op te geven. Na afloop is er de mogelijkheid om samen een kopje koffie te drinken. Consumpties zijn wel voor eigen rekening.

Drie startlocaties in Assen
Pittelo met ingang van maandag 28 september elke maandag om 10:00 uur, start vanaf ‘de Maasstee’ (Maasstraat 25).

Assen Oost met ingang van dinsdag 29 september elke dinsdag om 9:30 uur, start vanaf ‘de Hippe kringloop’ (Brunelstraat 77).

Het Duurzaamheidscentrum/ Asserbos met ingang van vrijdag 2 oktober elke vrijdag om 10:00 uur, start vanaf het Duurzaamheidscentrum (Bosrand 2).

Aanmelden is niet vereist. Wandel gezellig mee, het is gezond én je geniet van de mooie natuur onderweg. Iedereen is welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.