Menu Sluiten

Gezocht muziekmakers voor Popsport Drenthe

Coachingstraject voor jonge Drentse pop-acts start in maart

Vier kandidaten hebben zich tot nu toe aangemeld voor Popsport Drenthe, maar Stichting Kunst & Cultuur zoekt nog minimaal vijf andere bands, singer-songwriters en dj’s voor het coachingstraject waarin jonge muziekmakers kunnen werken aan hun muziek en optredens. Iedereen tussen de 12 tot 21 jaar kan zich inschrijven op www.popsport.nl.


Singer-songwriter Stijn de Wild Foto (c) Youri Hokkelman

Leeloo Brinkman en Isabella Elzinga, singer-songwriters uit Assen hebben zich al aangemeld en willen tijdens Popsport vooral aan de slag met het schrijven van liedjes. De band Insane Delirium uit Emmen en rapper Nyree Osasso uit Assen hebben zich aangemeld voor het regionale Popsport-traject om zichzelf op artistiek niveau te ontwikkelen.

Popsport Drenthe start in maart in Het Podium in Hoogeveen. Tijdens die eerste bijeenkomst krijgen de deelnemers een coach toegewezen die hen gedurende drie maanden begeleidt. Daarnaast krijgen de acts verschillende workshops en speelplekken aangeboden.

Het provinciale project wordt in juli afgesloten met een optreden voor publiek. Eén act stroomt door naar het landelijke traject met studiotijd en trainingen. Popsport Drenthe wil jongeren met muzikale ambities helpen zich te ontwikkelen op muzikaal gebied, maar ook helpen met promotie en podiumpresentatie. Stichting Kunst & Cultuur coördineert het traject.

In heel Nederland worden tijdens Popsport popacts geholpen door professionals uit het Nederlandse muziekveld. Na het provinciaal programma worden deelnemers geïntroduceerd in netwerken van andere muzikanten, muziekopleidingen, podia en het Popsport-network.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.