Menu Sluiten

Gezamenlijke brugklas Dr. Nassau College en CS Vincent van Gogh in Beilen krijgt eigen locatie

De gezamenlijke brugklas, waar het Dr. Nassau College en CS Vincent van Gogh komend schooljaar mee starten, krijgt een eigen locatie. Dit is het resultaat van overleg tussen de scholen en de gemeente Midden-Drenthe.

Omdat het nieuwe gebouw, waarin beide scholen straks volledig gezamenlijk onderwijs gaan geven pas met ingang van schooljaar 2021/2022 gereed is, heeft de gemeente de voormalige Jan Ligthartschool aan de Leliestraat beschikbaar gesteld voor het komende schooljaar.

Foto (c) Aangeleverde foto

Eline de Jong en Rolf Albring, de schoolleiders van beide scholen, reageren verheugd: ‘We wilden heel graag een mooie locatie voor onze aankomende brugklassers. Op deze manier kunnen we alvast met elkaar werken aan de cultuur die we straks in het nieuwe gebouw ook willen neerzetten.’ Op de vraag wat die cultuur dan precies is reageren beiden in koor: ‘Naoberschap! Dit Drentse begrip drukt precies uit waar we als scholen voor willen staan.We zien onze leerlingen, we maken tijd voor goede gesprekken met elkaar en we kijken naar elkaar om. Daarnaast willen we onze leerlingen ook leren dat het goed is om iets te doen voor een ander, zonder dat ze daar meteen iets voor terugkrijgen. Met een gezamenlijke locatie voor leerjaar 1 kunnen we hier alvast een vliegende start mee maken!’

De voormalige Jan Ligthartschool is geen onbekend gebouw voor de schoolleiders. Albring:‘We hebben als CS Vincent van Gogh een aantal jaren met veel plezier gebruik gemaakt van het gebouw. Op dat moment was onze hoofdlocatie aan de Omloop te klein. De Leliestraat, zoals wij de locatie altijd noemden, is een kleinschalig en gezellig gebouw, dat uitstekend is toegerust om mooi onderwijs te geven.’ De Jong vult aan: ‘We zijn echt heel erg blij dat dit is gelukt. Het is de kers op de taart van onze samenwerking, waarmee we het voortgezet onderwijs in Beilen echt een prachtige impuls gaan geven!’ De nieuwe brugklaslocatie zal overigens alleen voor het schooljaar 2020/2021 gebruikt worden, daarna gaan alle leerlingen naar het nieuwe gebouw aan de Omloop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.