Geweld tegen vrouwen moet stoppen, daarom kleurt Assen oranje

Vanaf 25 november kleurt het Stadhuis van Assen oranje. Met deze actie sluit de gemeente Assen zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Geweld tegn vrouwen en meisjes komt nog te veel voor. Het doel is geweld bespreekbaar en meldbaar te maken.

Kom in actie     Wethouder Jan Broekema, “Niet iedereen realiseert zich altijd dat geweld tegen vrouwen en meisjes nog steeds veel voorkomt. Daarom is het belangrijk om hierop in actie komen. We moeten het taboe op melden wegnemen door geweld tegen vrouwen bespreekbaar te maken, en ervoor te zorgen dat vrouwen en meisjes beter kunnen vinden waar ze zich kunnen melden.”

Verlicht je gebouw     Orange the World wordt op 25 november afgetrapt door wethouder Jan Broekema en Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma. De lokale Soroptimisten en de Zonta Drenthe besteden ook online aandacht aan de start van de campagne. Ook andere partijen zijn van harte uitgenodigd om aan te sluiten door hun gebouw oranje te verlichten. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Tegen geweld tegen vrouwen     Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De Orange the World campagne begint op deze dag en eindigt op 10 december. Dit zijn de ’16 Days of Action’ tegen geweld tegen vrouwen. De campagne wordt wereldwijd gecoördineerd door UN Women, de VN-organisatie voor vrouwenrechten.

Geweld melden     Het thema van de Orange the World campagne in Nederland is dit jaar “Iedereen moet geweld kunnen melden, overal en altijd”. Voor geweld achter de voordeur hebben we in Nederland het telefoonnummer van Veilig Thuis 0800-2000.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.