Menu Sluiten

Gemeente organiseert fietsroute om ideeën op te halen voor een groene stad

De route ‘onderweg naar een groene stad’ is een veertien kilometer lange fietsroute door Assen. Tijdens deze route krijgen de inwoners van de stad informatie over de Groenvisie en Visie Klimaatadaptatie waaraan de gemeente werkt. 

Foto © Omroep Assen / Romy Posthumus 

Langs de route zijn locatie met voorbeelden en mogelijke toekomstbeelden. Bij elke locatie staat een bord met informatie over die plek. Via een QR-code kunnen deelnemers een vragenlijst invullen en hun mening geven over de ideeën van de gemeente. 

Groen- en klimaatdag

Als aftrap van de fietsroute organiseert de gemeente op 4 september een informatie groen- en klimaatdag bij het Duurzaamheidscentrum Assen. Er zijn dan verschillende kraampjes met informatie over de groen- en klimaatvisie van de stad, er zijn medewerkers van de gemeente voor een gesprek, er is informatie over wat de inwoner zelf kan doen aan de tuin of balkon om het groener te maken en er zijn verschillende activiteiten van het Duurzaamheidscentrum. 

Op zondag 4 september om 13:00 uur opent wethouder Bert Jan ten Oever de fietsroute. De route is af te halen bij het Duurzaamheidscentrum of online te bekijken via www.assen.nl/groen-en-klimaatvisie.