Gemeente is de overlast in de Gouverneurstuin zat, er komt cameratoezicht

In de Gouverneurstuin wordt voor een periode van zes maanden cameratoezicht ingevoerd. Burgemeester Marco Out heeft tot de maatregel besloten omdat er in de Gouverneurstuin al geruime tijd en met regelmaat sprake is van overlast en criminaliteit. Ook worden bezoekers van de tuin lastig gevallen en evenementen verstoord.

Onmiddellijk ingrijpen     De overlast bestaat uit drugsgebruik en -dealen, alcoholgebruik, prostitutie, geluidsoverlast, vechtpartijen, natuurlijke behoefte doen, afval achterlaten en vernielingen. “Het afgelopen jaar hebben we in samenwerking met onze veiligheidspartners, omwonenden en belanghebbenden al ingezet op het terugdringen van de overlast in de Gouverneurstuin,” zegt burgemeester Marco Out. Door de politie en gemeente werd extra toezicht gehouden. Daarnaast werd extra beveiliging ingezet. “Deze maatregelen hebben effect gehad, maar de overlast moet verder teruggedrongen worden. Daarom gaan we over op cameratoezicht,” betoogt burgemeester Out. Volgens Out willen politie en de gemeentelijke toezichthouders onmiddellijk ingrijpen als er sprake is van beginnende overlast. “Daarmee wordt escalatie en uit de hand lopen voorkomen.”

Openingstijden     De gemeente wil ook in gesprek met het Cultureel Hart Assen, dat veel activiteiten laat plaatsvinden in de Gouverneurstuin. Onderwerp van gesprek zal onder andere zijn de openingstijdens van de tuin.

Zes maanden     Ook is er een belangrijke rol weggelegd voor de stadsmarinier. Die moet zorgen voor een structurele aanpak van de problemen. Het besluit om tijdelijk camera’s te plaatsen is genomen in samenspraak met de politie en het OM. Na de periode van zes maanden wordt de inzet van camera’s geëvalueerd.   

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.