Menu Sluiten

Gemeente Assen wil recreatiesector versterken

Het college van B&W wil de vrijetijdseconomie in Assen versterken. Dit gaan ze samen met de recreatiesector doen door een herkenbaar profiel van de stad te geven, actief samen te werken en het vrijetijdsaanbod op orde te krijgen. Met het doel dat Assenaren meer gebruik gaan maken van alle mogelijkheden om te recreëren. Er is nog wel toestemming van de gemeenteraad nodig. 

 

Foto © Omroep Assen / Romy Posthumus

In totaal is er een investering nodig van 700.000 euro voor vijf jaar en één fte voor de uitvoering van dit plan. Dit is niet alleen voor de inwoners van Assen, maar de gemeente hoopt ook dat er meer toeristen naar de stad komen. Het plan is opgesteld in samenwerking met een groep uit de vrijetijdssector. Het college van B&W gaat het plan nu voorleggen aan de gemeenteraad. 

Wethouders zijn blij

Wethouders Bob Bergsma (D66) is blij met dit plan. “Met ons complete vrijetijdsaanbod en de sterke, creatieve en ambitieuze ondernemers hebben we heel veel te bieden aan onze inwoners en aan toeristen. Met dit plan benutten we samen met de sector kansen en halen we de komende vijf jaar alles eruit wat erin zit. Dat is belangrijk, want toerisme en recreatie dragen bij aan de welvaart, het welzijn én de leefbaarheid van onze stad.”

Ook Mirjam Pauwels (VVD) is enthousiast: “De vrijetijdssector wordt zwaar getroffen door de Covid-19 pandemie en maatregelen. Dit maakt de uitvoering van dit plan extra urgent. Om er een succes van te maken willen we vanuit de gemeente hieraan bijdragen door te zorgen voor een aantrekkelijke en levendige binnenstad. En er tegelijkertijd erop in te zetten dat onze landschappelijke kwaliteiten en erfgoed beleefbaar worden voor iedereen.  Vrijetijdseconomie versterkt ons woon-, werk en leefklimaat.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.