Gemeente Assen wil meer veiligheid en minder overlast in de Rolderstraat

Met ingang van 1 november wordt in de omgeving Rolderstraat cameratoezicht ingevoerd. Daarnaast geldt vanaf die datum een samenscholingsverbod. De handhaving van het samenscholingsverbod beperkt zich tot groepen jongeren en volwassenen (4 of meer personen) die zich intimiderend en hinderlijk gedragen. Verder wordt het gebied rondom de Rolderstraat aangewezen als zogenaamd veiligheidsrisicogebied, waar preventief gefouilleerd mag worden op het bezit van wapens.

Vuurwapens     In de omgeving van de Rolderstraat is al geruime tijd sprake van overlast en criminaliteit. Bij geweldsincidenten in en rondom de Rolderstraat werd gebruik gemaakt van (vuur)wapens. Gemeente en politie hebben maatregelen genomen om de overlast te bestrijden. Zo heeft de politie een zgn. pop-up bureau geopend en wordt er intensiever gehandhaafd in de Rolderstraat.

(Tijdelijk) cameratoezicht     Met behulp van cameratoezicht wordt de overlast in kaart gebracht. En politie en toezicht van de gemeente kunnen onmiddellijk ingrijpen als er sprake is van (beginnende) overlast. Zo wordt voorkomen dat het uit de hand loopt. De overlast bestaat uit drugsgebruik en -dealen, intimidatie, vernieling, vervuiling, belemmering doorgang passanten, hard rijden en geluidsoverlast veroorzaken met voertuigen.

Handhaving     Cameratoezicht en samenscholingsverbod geven de politie extra mogelijkheden tot handhaving. De politie zal bij de handhaving rekening houden met het intimiderende en hinderlijke karakter van de samenscholing. Het samenscholingsverbod geldt voor alle dagen van de week.

De aanwijzing van het veiligheidsrisicogebied, cameratoezicht en het samenscholingsverbod geldt tot en met 1 mei 2020 en wordt daarna geëvalueerd.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.