Menu Sluiten

Gemeente Assen geeft opnieuw subsidie voor regenton en groen dak

Assenaren kunnen de komende twee jaar opnieuw subsidie krijgen van de gemeente voor een regenton, de aanleg van een groen dak of het afkoppelen van de afvoer van regenwater naar het riool. Assen hoopt hiermee een duurzamer en gezonder leefklimaat te bevorderen.
Het college heeft besloten de subsidie te verlengen, omdat de duurzame maatregelen volgens de gemeente een succes zijn. In de afgelopen twee jaar zijn ruim 950 regentonnen aangeschaft en hebben 65 inwoners een groen dak aangelegd met de subsidie.

230.000 euro

De subsidie wordt verlengd tot en met 31 december 2024. Hiervoor stelt het college een bedrag beschikbaar van 230.000 euro.
Wie een regenton aanschaft, krijgt maximaal 25 euro terug. Voor de aanleg van een groen dak is dit een bedrag van 20 euro per vierkante meter. Inwoners van het beheergebied van waterschap Hunze en Aa’s krijgen 5 euro extra subsidie op de aanleg van een groen dak. Voor het afkoppelen van regenwater is de subsidie afhankelijk van de grootte van het oppervlak, variĆ«rend van 2,67 euro tot 2 euro per vierkante meter.