Menu Sluiten

Gemeente Assen gaat voedselbank helpen bij verstrekken voedselpakketten

Tot afgelopen 23 maart verstrekte Voedselbank Hart van Drenthe met een grote groep vrijwilligers wekelijks voedselpakketten. Nu de coronamaatregelen zijn aangescherpt, kan een groot deel van de vrijwilligers, die behoort tot de risicogroep, tijdelijk niet meer helpen. Er is hulp nodig bij het verstrekken van de voedselpakketten. In Assen gaan de gemeente en de voedselbank nauw samenwerken.  

Constructief om tafel     De gemeente Assen en de voedselbank hebben samen afspraken gemaakt. “Dit overleg was constructief,” zegt Jan Broekema, wethouder sociale zaken gemeente Assen. “De gemeente gaat helpen bij het verstrekken van voedselpakketten aan mensen die dit nodig hebben. De gemeente faciliteert en ondersteunt maximaal, mogelijk ook met hulp van andere vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers.” 

“Het is erg fijn dat we samen in goed overleg tot deze oplossing zijn gekomen. We willen er in Assen altijd voor zorgen dat iedereen mee kan doen. Maar juist nu moeten we extra omkijken naar mensen die dat hard nodig hebben, en zij kunnen op steun blijven rekenen,” aldus wethouder Broekema.

Duurzame oplossing     Er is nu een eerste stap gezet in het vormgeven van een nauwe samenwerking tussen de gemeente en de voedselbank. De verwachting is dat de huidige maatregelen de komende periode nog van kracht zijn. De komende week wordt er voor gezorgd dat de afnemers van de voedselbank al geholpen worden. De vervolgstappen zullen samen met gemeente en vrijwilligers verder worden uitgewerkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.