Menu Sluiten

Gemeente Assen en Vaart Welzijn samen verder in een nieuwe fase

Assen wil een sociale stad zijn met een veerkrachtige samenleving, waarin de inwoners veilig en gezond op kunnen groeien, mee kunnen doen en zo zelfredzaam mogelijk zijn. Dat is het toekomstbeeld waar wethouder Jan Broekema samen met Vaart Welzijn de komende vier jaar naar toe wil werken.

Nieuw contract     Assen een stad met leefbare wijken, met hulp vanuit de omgeving als het nodig is en een goed bereikbare, laagdrempelige toegang tot zorg in de buurt. Met lichte zorg waar het kan en intensieve zorg waar het moet. Dit is de basis van het contract, dat per 1 juli is ingegaan, dat wethouder Broekema en bestuurder Johan Brongers van de Tintengroep onlangs ondertekenden.

Leefbaarheid bevorderen     Vaart Welzijn krijgt de opdracht van de gemeente om samen met actieve inwoners, scholen, gezondheidscentra, kerken en andere maatschappelijke organisaties in de wijk de leefbaarheid te bevorderen. Ook het goed regelen van de toegang tot die hulp maakt deel uit van de opdracht. Zodat er hulp, ondersteuning en begeleiding wordt geboden aan inwoners die dat nodig hebben.

Dichtbij mensen     “Het dagelijkse leven van onze inwoners is voor ons de basis. We willen graag dat van daaruit alle hulp- en zorgvragen op een goede manier en dichtbij de mensen worden opgepakt. We willen er vroeg bij zijn, en tegelijkertijd willen we niet onnodig zware zorg inzetten. Zo werken we preventief en voorkomen we hogere kosten” aldus Jan Broekema.

Buurtteams     Vaart Welzijn geeft hier onder andere vorm aan met de Buurtteams in de wijken. Inwoners kunnen in hun wijk terecht met (hulp)vragen over gezondheid, financiën, opvoeden en opgroeien. Daardoor hebben zij minder snel geïndiceerde en gespecialiseerde zorg nodig.

Nieuwe fase     De afgelopen periode voerde Vaart Welzijn ook al de welzijnstaken uit in de gemeente Assen. Nu, na een aanbestedingsprocedure, wordt het contract verlengd. Henny Luppes, directeur van Vaart Welzijn: “De afgelopen vier jaar hebben we vanuit Vaart Welzijn de basis mogen leggen voor de prachtige opdracht, waarmee we nu een nieuwe fase ingaan. We hebben bijvoorbeeld de afgelopen vier jaar sterke relaties en samenwerkingsvormen gevonden. Onder andere in Mijn Buurt Assen en met verschillende huisartsen. Die relaties helpen ons nu om ‘er vroeg bij te kunnen zijn’.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.