Geen woord zo vrij als vrij

Poëzie op vrijdag 1 februari 19.00 – 21.00 uur

In Assen organiseert kunstorganisatie DeFKa Research een avondprogramma met voordrachten en muziek. Dit vindt plaats op vrijdagavond 1 februari van 19.00 – 21.00 uur in Boekhandel Van der Velde aan de Gedempte Singel 11 in Assen.

De dichters die deze keer komen voordragen zijn Lieke Marsman, Willem Thies en Hanneke Poelmans.

Foto © Aangeleverde foto

Lieke Marsman is onder meer winnares van de C. Buddingh’-prijs en de Liegend Konijn Debuutprijs. In juni 2017 verschenen twee bundels. Haar eerste roman ‘Het tegenovergestelde van een mens’ waarin ze essay en poëzie vervlecht en ‘Man met hoed’, haar verzamelde gedichten en een selectie vertalingen. In september 2018 verscheen ‘De volgende scan duurt 5 minuten, gedichten en een essay over haar ervaring met kanker.

Willem Thies was mede-oprichter van het literaire punkrocktijdschrift Zeroxat en redacteur van het cultureel jongerenmagazine Simpel. In 2018 verscheen zijn vijfde bundel ‘Na het paringsritueel’.

Hanneke Poelmans werd eind vorig jaar door de Zwolse Partij voor de Cultuur genomineerd als kritische stadsdichter van Zwolle.

De muziek zal worden verzorgd door de snel aan populariteit winnende singer-songwriter Nadua Kramer. Zij trad onlangs nog op bij Eurosonic Noorderslag 2019.

De toegang is gratis.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.