Menu Sluiten

Geen TT, geen TT festival, geen TT tarief toeristenbelasting

In de raadsvergadering van afgelopen donderdag [7mei] deelde wethouder Bob Bergsma mee dat het verhoogde TT tarief toeristenbelasting dit jaar zou komen te vervallen en pas in 2021 in zal gaan. Geen TT, dus ook geen TT Festival dus ook geen TT tarief, aldus de wethouder.

Het TT tarief betekent dat de toeristenbelasting tijdens de TT-overnachtingen in Assen € 3,- bedraagt in plaats van het reguliere tarief van € 1,35. Nu de TT Assen dit jaar vanwege het coronavirus niet door gaat, vindt het college deze verhoogde belasting niet gerechtvaardigd.

Verhoogd TT tarief     Eind vorig jaar stemde de gemeenteraad in met een verhoogd tarief voor de toeristenbelasting in de TT week. Het voornemen om het TT tarief voor dit jaar te laten vervallen, betekent dat tijdens de TT periode (woensdag t/m zondag) het reguliere tarief voor toeristenbelasting geldt. De formele behandeling van deze maatregel vindt plaats in de raadsvergadering op 18 juni, samen met andere maatregelen met betrekking tot corona en belastingen.

Administratieplicht     De aanmeld- en registratieplicht blijft voor verblijfsaanbieders wel van kracht. Deze werd eerder dit jaar vastgelegd in een aangepaste Verordening Toeristenbelasting. Vanaf 1 mei zijn verblijfsaanbieders verplicht om van iedere gast gegevens te registreren. Hiermee krijgt de gemeente een beter beeld van alle verblijfsaanbieders in Assen en het aantal overnachtingen die hier plaatsvinden. De gemeente informeert binnenkort alle ondernemers per brief hierover.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.