Menu Sluiten

Treinverkeer in Noord-Nederland komt langzaam weer op gang

Het treinverkeer in Noord-Nederland kan weer gaan rijden. De systemen van de verkeersleidingspost in Groningen zijn hersteld na de storing die woensdag aan het begin van de middag optrad, meldt spoorbeheerder ProRail. Het zal nog wel enige tijd duren voor het treinverkeer zijn normale loop weer heeft. De spoorbeheerder adviseert reizigers daarom de reisplanner te checken voor actuele reisinformatie.

ProRail had uit veiligheidsoverwegingen het treinverkeer in het noorden van het land stilgelegd. Er reden geen treinen van Leeuwarden naar Meppel en ook het treinverkeer tussen Groningen en Assen was stilgelegd.

Er reden nog wel treinen van Zwolle via Meppel richting Leeuwarden, maar die lijn reed niet verder dan Akkrum. De trein van Zwolle naar Assen bleef rijden, maar kan dus niet doorrijden naar Groningen. De extra reistijd schat NS op 2 uur.

De verkeersleidingspost in Groningen kampte met een storing, zo laat ProRail weten. Er is met spoed gewerkt aan een oplossing. De NS meldt dat de storing tot ongeveer 14.30 uur zal duren.