Menu Sluiten

Geen kerstconcert en Rolder kerstverhaol 2021

De muziek was al uitgezocht, het verhaal geschreven en de datum geprikt, maar na lang beraad heeft de organisatie besloten het geplande kerstoptreden van zondag 19 december bij zalencentrum Hofsteenge in Rolde te annuleren. Dit is het tweede jaar op rij dat het optreden van Klein Orkest Rolde en Jacco Fluks moet worden geannuleerd wederom door corona. 

Foto © Aangeleverde foto

Het kerstconcert van Klein Orkest Rolde met een drents kerstverhaol geschreven en voorgedragen door Jacco Fluks is een jonge traditie rond de kerstdagen in Rolde. Helaas gaat deze voorstelling voor het tweede jaar op rij niet door vanwege de coronapandemie. Als alternatief sloten Klein Orkest Rolde en Jacco zich vorig jaar aan bij het project “Engel boven Rolde”, een speciale uitzending gemaakt door en voor Roldenaren dat op Kerstavond werd uitgezonden via Youtube. “Vorig jaar had ik mijn nieuwe Rolder kerstverhaal al helemaal klaar, maar kon het helaas niet door gaan.” Vertelt Jacco Fluks.

Het verhaal had hij voor 2021 aangepast en gedeeltelijk herschreven om de laatste actualiteiten in het dorp in het verhaal voor te laten komen. Ook het Klein Orkest Rolde had haar muziekstukken al uitgezocht en was voor het optreden al druk aan het repeteren. “Het Klein Orkest Rolde heeft besloten in elk geval tot januari 2021 de activiteiten te cancellen. Het merendeel van de leden geeft aan zich niet prettig te voelen bij het idee in een volle zaal te moeten spelen. Na het bevrijdingsfestival van 7 november jongstleden zijn, ondanks de QR-codes, toch enkele bezoekers besmet geraakt met het coronavirus. Gezien de opkomt bij het vorige optreden van meer dan 300 personen, vinden we het niet verantwoord om 19 december met een volle zaal nogmaals een risico te lopen.” Vertelt Karin Pereboom, bestuurslid van het Klein Orkest.

Er is overwogen om de muziek en het verhaal via het radioprogramma Dialect Direct op Radio Aa en Hunze uit te zenden, maar Fluks geeft aan: “Het verhaal gaat over samenwerking en mensen samenbrengen in ons dorp. Dit is ook de oorspronkelijke bedoeling van het programma. De samenwerking met Klein Orkest zorgt voor een mooie afwisseling van muziek en het verhaal, waarbij juist de reactie van het aanwezige publiek met vooral een lach, het mooiste is.”

Beide voegen er aan toe: “Hopelijk kunnen we begin volgend jaar alsnog het programma uitvoeren in Rolde, maar dat hangt af van de ontwikkelingen en de dan geldende coronaregels.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.