Menu Sluiten

Geen intocht, maar wel Sinterklaasfeest in Gouverneurstuin

De Sinterklaasintocht op de Kop van de Vaart gaat dan wel niet door, maar kinderen in Assen kunnen wel genieten van een Sinterklaasfeest in de Gouverneurstuin en in Marsdijk.

Foto © Pixabay

De Stichting Sinterklaasintocht Assen en de gemeente zien de Gouverneurstuin als een alternatief voor de jaarlijkse intocht. “De Gouverneurstuin wordt op zaterdag 13 november omgetoverd tot een Sinterklaastuin waarin een feestelijke show wordt opgevoerd”, laat de stichting weten.

Drie shows

De show wordt ‘s middags twee keer aangeboden in de tuin en later in de middag in Marsdijk. Dit, om zoveel mogelijk kinderen in de gelegenheid te stellen om het Sinterklaasfeest te vieren. De voorbereidingen zijn in volle gang en de stichting komt met meer informatie over tijdstippen en hoe je kaartjes kunt reserveren.

De Sinterklaasintocht werd dit jaar afgelast door corona. De gemeente Assen ziet de intocht als een evenement en niet als een doorstroomlocatie. Dit zou betekenen dat er een toegangscontrole moet worden gehouden en dat is volgens de Stichting Sinterklaasintocht Assen niet haalbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.