Menu Sluiten

Geen extra capaciteit, maar wel extra geld om Coronacrisis aan te pakken

De raad moest een besluit nemen over de economische agenda. Maar er bestond twijfel had over de capaciteitsuitbreiding ten gunste van de economische ontwikkelingen. In een amendement werd € 100.000 beschikbaar gesteld, “voor ondersteuning van de sectoren die door Covid 19 lockdown zijn getroffen.”

De argumenten waren een week geleden in de consulterende vergadering al gewisseld. De ChrU fractie wilde toen meer geld voor de aanpak van de binnenstad, de vrijetijdssector en de cultuursector. Samen met de VVD, D66, GroenLinks en de SP werd een amendement ingediend.

Getroffen door lockdown     In het amendement wordt betoogd dat de Vrijetijdssector een belangrijke pijler is onder de economische agenda. En dat de culturele sector extra zwaar wordt getroffen. Het ondersteunen van die sector is volgens het amendement “op dit moment cruciaal.” Bovendien zullen veel mensen dit jaar vakantievieren in eigen land. Dat is een goede gelegenheid “om meer mensen kennis te laten maken met Assen en Assen kan zich daardoor goed op de kaart zetten.” Het amendement wil dat de “capaciteitsuitbreiding geschrapt wordt” maar dat er € 100.000 vrij gemaakt wordt voor de sectoren die zwaar getroffen worden door de lockdown.

Geen plan     Albert Smit (PvdA) was tegen het amendement, omdat er geen plan aan ten grondslag lag. “Assen is meer dan de binnenstad.” Hier is geen sprake van een integrale aanpak, betoogde Smit. Ronald Witteman (CDA) is van mening dat er veel sectoren door corona worden getroffen. Over veertien dagen staan de gevolgen van de coronacrisis voor Assen op de agenda. Dat is het moment om zaken tegen elkaar af te wegen. Ook Martine Deen (lijstD) vroeg zich af “wat willen we eigenlijk met dat geld?”

Brede invulling     Wethouder Mirjam Pauwels was blij met de reactie van de raadsleden. Zij kon leven met het amendement. Maar zij zei er een brede invulling aan te geven. Naast de in het amendement genoemde sectoren vrijetijd en cultuur wilde zij het geld ook inzetten voor de economische sector. Zij zou op korte termijn met alle betrokkenen in gesprek gaan over plannen voor Assen deze zomer en de herstructurering van het Koopmansplein. In de raadsvergadering van 2 juli hoopte zij meer inzicht te kunnen geven.

Het amendement werd aangenomen met de stemmen van de PvdA, CDA en lDeen tegen. De economische agenda werd aangenomen met allen de stemmen van de PvdA tegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.