Gedichtenavond in Assen

Op vrijdag 1 februari 2019 van 19.00 tot 21.00 uur

Van 31 januari t/m 6 februari is het weer Poëzieweek, met overal in Nederland en Vlaanderen tal van activiteiten op poëziegebied. Het thema dit jaar is ‘Vrijheid’.

In Assen organiseert kunstorganisatie DeFKa Research een avondprogramma met voordrachten en muziek. Dit vindt plaats op vrijdagavond 1 februari van 19.00 – 21.00 uur in Boekhandel Van der Velde aan de Gedempte Singel 11 in Assen.

Foto © https://www.facebook.com/pg/VanderVeldeBoekenAssen/posts/

De dichters die deze keer komen voordragen zijn Lieke Marsman, Willem Thies en Hanneke Poelmans.

Lieke Marsman is onder meer winnares van de C. Buddingh’-prijs en de Liegend Konijn Debuutprijs. In juni 2017 verschenen twee bundels. Haar eerste roman, Het tegenovergestelde van een mens, waarin ze essay en poëzie vervlecht, en Man met hoed, haar verzamelde gedichten en een selectie vertalingen. De volgende scan duurt 5 minuten. In september 2018 verscheen De volgende scan duurt 5 minuten”, gedichten en een essay over haar ervaring met kanker.

Willem Thies was medeoprichter van het literaire punkrocktijdschrift Zeroxat en redacteur van het cultureel jongerenmagazine Simpel. In 2018 verscheen zijn vijfde bundel Na het paringsritueel.

Hanneke Poelmans werd eind vorig jaar door de Zwolse Partij voor de Cultuur genomineerd als kritische stadsdichter van Zwolle.

De muziek zal worden verzorgd door de snel aan populariteit winnende singer-songwriter Nadua Kramer. Zij trad onlangs nog op bij Eurosonic Noorderslag 2019.

De toegang is gratis.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.