Menu Sluiten

Gedeelte Nobellaan vanaf maandag afgesloten

De eerste werkzaamheden om de Nobellaan opnieuw in te richten starten op maandag 25 april. Vanaf dan is de kruizing Nobellaan – Groen Prinsterenlaan gesloten. Ter plaatste staat de omleiding aangeven. 

Vanaf maandag is een deel van de Nobellaan drie maanden dicht. 

Foto © Google Streetview

De aannemer start met het onderhoud aan de riolering en het vervangen van het asfalt. Daarnaast wordt de weg veiliger gemaakt voor auto’s en fietsers. De werkzaamheden duren tot en met 29 juli. 

Nieuwe inrichting 

De Nobellaan wordt opnieuw ingericht. Om overlast zo veel mogelijk te beperken, worden de werkzaamheden in drie delen uitgevoerd. De eerste fase, tussen de Groen van Prinsterlaan en Zwartwatersweg is inmiddels afgerond. Dit wegvak is een dertig km zone geworden, de rijbaan is smaller gemaakt en voor fietsers is er een brede fietsstrook gekomen. De komende tijd wordt het deel van de Nobellaan tussen de Groen van Prinstererlaan en de Talmastraat opnieuw ingericht.

Het eerste deel is het kruispunt Nobellaan – Groen van Prinstererlaan. Dat wordt een rotonde, laat de gemeente weten. “Deze kruising staat in de top van de kruispunten met de meeste ongevallen in Assen. De oorzaak van deze ongevallen is de snelheid op de kruising, het niet verlenen van voorrang en het afslaande verkeer naar de Groen van Prinstererlaan. Om deze kruising veiliger te maken, leggen we een minirotonde aan.”

Comfortabeler voor fietsers

In het tweede deel van de werkzaamheden wordt de Nobellaan opnieuw ingericht tussen de Groen van Prinstererlaan en Klenckestraat. “Het blijft een voorrangsweg waar maximaal vijftig km/uur gereden mag worden. De rijbaan wordt iets smaller gemaakt en de uitritten aan de Zuidenveld en Lottingstraat worden verhoogd aangelegd. Daarnaast worden de fietspaden van asfalt, dit is comfortabeler voor fietsers. De paralelweg aan de Nobellaan wordt opnieuw bestraat met klinkers.”

Tot slot wordt de Nobellaan tussen de Klenckestraat en de Talmastraat aangepakt. “Ook dit blijft een voorrangsweg waar maximaal vijftig km/uur gereden mag worden. De fietsstroken op de rijbaan worden iets breder gemaakt. De weg voor het autoverkeer wordt daardoor iets smaller. De bomen langs de weg blijven staan, deze maken van de Nobellaan een aantrekkelijke omgeving.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.