Menu Sluiten

Geboortegolf in Drenthe, maar niet in gemeente Assen

In de eerste zes maanden van dit jaar werden in Drenthe 8,3 procent meer baby’s geboren dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee lijkt er sprake van een geboortegolf in Drenthe na het afgelopen coronajaar. In de gemeente Assen kun je niet spreken van een geboortegolf, daar werd juist 1 procent minder kinderen geboren.

Foto © Pixabay

Door: Romy Posthumus

Dat blijkt uit een analyse van CBS-cijfers door data-analist Localfocus. In alle provincies werden meer baby’s geboren. Friesland noteert de grootste stijging met 10 procent. Daarna komt Noord-Brabant met 8,4 procent. Drenthe staat samen met Limburg met 8,3 procent op de derde plaats. In totaal werden in Drenthe de eerste zes maanden van dit jaar 2.138 baby’s geboren. Landelijk waren dat er bijna 82.000.

Gemeenten

Van de Drentse gemeenten kende Midden-Drenthe relatief de grootste stijging met 45,3 procent (170 baby’s), gevolgd door De Wolden met 42,7 procent (117 baby’s). Tynaarlo staat met 29 procent (169 baby’s) op de derde plaats.

In de gemeente Assen werden 321 baby’s geboren, dit is een daling van 0,9 procent ten opzichte van vorig jaar. Ook daalde het aantal geboren kinderen in Westerveld met 11,4 procent (62 baby’s) en in Emmen met 4,8 procent (416 baby’s).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.