Menu Sluiten

Garage TDI zoekt deelnemers voor muzikale kerstvoorstelling over mythes uit het Hoge Noorden

Dit najaar maakt Garage TDI samen met jongeren van de theatervooropleiding Brandstof TDI, professionele muzikanten en bewoners uit Assen de voorstelling ‘Kwasir, schepper van het feest’. Een muziektheatervoorstelling gebaseerd op mythes uit het Hoge Noorden. De voorstelling speelt in de wijken Marsdijk, Peelo, Centrum, Assen-Oost en Lariks/Pittelo. Garage TDI is nog op zoek naar deelnemers uit Assen die op verschillende manier mee willen doen.

Foto © Sinne Brink

Naast de jongeren van Brandstof TDI en vijf professionele muzikanten, waaronder LAVALU (o.a. bekend van Het Pauperparadijs) is er ook ruimte voor enthousiaste bewoners die mee willen doen. Zij kunnen op verschillende manieren meedoen: spelen, zingen, muziek maken of als vrijwilliger achter de schermen. Ook is Garage TDI op zoek naar een hond. Bewoners kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier op de website van Garage TDI.

Informatiebijeenkomst
Op dinsdag 5 oktober om 19.30 uur organiseert Garage TDI een informatiebijeenkomst.
Deze avond vertellen de makers meer over de voorstelling en op wat voor manier je mee kunt doen. Repetities vinden plaats op drie vrijdagen/zondagen in november. De voorstelling speelt op 11 & 12 (try-out), 16 t/m 18, 23 en 24 december in de avond. Elke avond in een andere wijk.

Over de voorstelling Kwasir, schepper van het feest ‘Kwasir, schepper van het feest’ is een muzikale kerstvoorstelling gebaseerd op mythes uit het Hoge Noorden. Een verhaal over hoe de Goden na eindeloos oorlog voeren met elkaar Kwasir schiepen, de brenger van de dichtkunst, de kunst van het zingen, dansen en samen feestvieren. De voorstelling bestaat uit een parade door de wijk en een slotspektakel. Dit alles gaat rond kerst plaatsvinden in maar liefst vijf wijken in Assen.

Over Garage TDI
Garage TDI is het huis voor jeugd- en jongerentheater in Assen, waar alle expertise op het gebied van theater voor deze doelgroepen aanwezig is. Het is een plek waar geëxperimenteerd, gecreëerd, ontwikkeld en getoond wordt. Dit doet Garage TDI door het maken jeugdtheatervoorstellingen voor scholen en podia, het organiseren van het jaarlijkse jeugdtheaterfestival Art of Wonder in Assen, kunsteducatie op het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs en de eigen jeugdtheaterschool Dynamo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.