Menu Sluiten

Gaat de fluisterboot, De Fluisteraar, ooit nog varen?

De fracties van PvdA en 50+ trekken bij het college aan de bel om de toeristische rondvaartboot De Fluisteraar door een gemeentelijke subsidie weer aan het varen te krijgen. Subsidieaanvragen zijn tot nu toe afgewezen.

Subsidie geweigerd     De Stichting “Varen in Assen” en “Waterwerk”  exploiteren de rondvaartboot De Fluisteraar. Met deze boot worden in Assen rondvaart door het Kanaal en de Vaart gemaakt. Het is een toeristische attractie die werk biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Elektrische aandrijving     Om De Fluisteraar duurzamer, minder milieubelastend, te maken is besloten over te gaan op elektrische aandrijving. Om één en ander re realiseren is een bedrag van € 30.000 nodig. Als de gemeente € 15.000 op tafel legt, is de Provincie Drenthe bereid een zelfde bedrag bij te dragen. Maar de gemeente Assen heeft het subsidieverzoek afgewezen. Gevolg, de boot ligt op een werf in Harlingen en heeft het afgelopen jaar niet gevaren.

Particuliere bijdrage     Inmiddels heeft een particulier te kennen gegeven €15.000 beschikbaar te willen stellen. Door een kleinere bijdrage van de gemeente, tezamen met een gelijke bijdrage van de provincie, zou de herstel- en onderhoudskosten betaald kunnen worden. En kan De Fluisteraar weer een bijdrage leveren aan het recreatieve en toeristisch gebeuren in Assen. En minstens zo belangrijk, het is een impuls voor de werkgelegenheid van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

“Wij willen weten welke redenen het college heeft om het verzoek niet te honoreren?” betogen de fractievoorzitters Clemens Otto (50+) en Luc Rengers (PvdA)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.